A favor de la salut i l'èxit de les empreses.

Innovació i millora constant cap a noves possibilitats, si tu guanyes i guanyem tots.

Un edifici saludable, permet a l'empresa augmentar el valor de l’immoble, disminuir costos de consum, augmentar la satisfacció i la productivitat dels treballadors i/o clients, reduir baixes laborals, millorar la imatge de marca. Aquests resultats són mesurables.
Instal·lacions saludables, eficients i sostenibles

Hola, sóc Carme Ribes

Més de 20 anys ajudant a empreses i professionals a integrar les instal·lacions al disseny de l’edifici.

Vaig estudiar enginyeria, suposo que perquè sempre m’ha agradat investigar i trastejar amb aparells.

Ja en el meu primer any d'universitat, vaig començar a treballar en una enginyeria on fèiem projectes d’instal·lacions per edificis del sector terciari, situats per tota la península.

Al principi que hi treballava recordo una trucada d’un senyor, que ens demanava si podríem trobar una solució per al seu edifici. Resulta que hi havia persones que havien desenvolupat una malaltia anomenada Lipoatròfia muscular. A mi, aquesta trucada em va impactar.
Com pot ser que un edifici, que hauria de ser un espai per estar-hi resguardat, sentir-se segur, propiciar l'activitat, gaudir del confort i benestar podia provocar que la gent emmalaltís!
Des de llavors, que he llegit molt sobre el tema de salut als edificis, també he fet molts cursos, amb la idea principal d'evitar que les instal·lacions que projecto puguin afectar a la salut de les persones. Cursos de mesuraments dels principals factors que afecten la salut de les persones en els edificis, amb Carles Labèrnia, del col·legi d'enginyers i de la Universitat de Lleida. Un màster en bioconstrucció on tinc pendent el PFC, un curs de geometria natural d’Assum Vilaseca, de xarxes de terra amb Josep Mª del Campo, sense descuidar els del sector estrictament, ja que hi ha molts canvis normatius i com a tècnica m’agrada estar al dia de la normativa.Després de 12 anys en la primera enginyeria, vaig treballar 8 anys més en una altra enginyeria de serveis, on també projectàvem instal·lacions per edificis del sector terciari com escoles, oficines, hotels, però també habitatges plurifamiliars.

He de dir, que estic molt feliç d'haver tingut la sort d'haver treballat en aquestes dues enginyeries, on vaig tenir com a referència a dos grans líders, apassionats de la seva feina, que em van ajudar a ser qui sóc avui dia.

Tot i això, ja fa 4 anys que vaig sentir la necessitat d’un canvi cap a l’enginyeria més humanista i vaig fundar TISE, per treballar d'una forma més propera, en una enginyeria que dissenya instal·lacions per empreses i professionals, amb consciència per la salut de les persones, motivació i professionalitat, sempre tenint com a base les necessitats de cada empresa.

Les instal·lacions en els edificis, vist des del punt de vista de la salut, és un l'equilibri, entre els factors que afecten la salut de les persones que l'habiten, l'eficiència energètica, la facilitat d'utilització, la facilitat de manteniment i la sostenibilitat. Tot perquè l'usuari es trobi en unes instal·lacions que li aportin seguretat, espais on treballar, o endinsar-se en un nou projecte i no estar pendent de la temperatura, de les olors, de la picor dels ulls o de l'adormiment per l'ambient carregat.

A més a més, ara en temps de Covid, penso que és imprescindible, tractar els edificis i les instal·lacions en la seva vessant més saludable, per estar-hi i sentir-nos més segurs.
Scroll to Top